Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

HACKER TİPLERİ SİYAH,BEYAZ VE GRİ

Evet, Arkadaşlar bugün sizlerle beraber 3 Tip hacker tipini kısa bir şekilde anlatacağım. İlk olarak Siyah Hacker Tipi siyah Hacker tipi Site Açıklarını bulup saldırı yapanlar biz Siyah Hacker deriz. ikincisinde Beyaz Hacker tipi bu Tipde Site Açıklarını Bulup Koruyanlardır. ve son olarak da Gri Hacker Tipi bunlar ise Site Açıklarını bulup Yetkililere bildirenlerdendir. Evet arkadaşlar bugün sizlere 3 Hacker Tipini anlattık sonuna kadar okuyanlara teşekkür ederim. 

İNTERNET'TE HER ŞEY SİLİNİR Mİ?

Evet, Arkadaşlar bugün sizlerle beraber İnternet'te her şey silinir mi? sorusuna cevap arayacağız. İnstagram'a yada Facebook'a yanlışlıkla bir fotoğraf attınız ve o fotoğrafı sildiniz ama o Fotoğraf silinmez Facebook veya İstagramın veri tabanında kalır ama sizin bilgisayarınızda silinmiş gibi gözükür Whatsapp dan bir mesaj attınız ama yanlış kişiye attınız ve sildiniz iki taraftan silinse bile Whatsapp'ın veri tabanında kalır ve yetkililer istedikleri zaman onu bulabilirler yani İnternet'te video, yazı,ve resim gibi şeyler atacağınız zaman iyi düşünüp öyle atmalısınız çünkü kolay kolay silinmiyor. Mesela ben burada yazı paylaşıyorum ben bu yazıyı silsem bile blogger veri tabınında kayıtlı kalıyor yani İnternet'ten hiç bir şey silinmiyor.

MARK ZUCKERBERG

Evet, Sevgili blog okuyucuları bugün sizlerle Mark Zuckerberg'i hayatını kısıca anlatacağım. Mark Zuckerbeg deyince aklımıza ilk gelen Facebook oluyordur herhalde Facebook'un kurucusu ve İnstagram'ın sahibi. Facebook'u 4 şubat 2004'de kurmuştur. İnstagramı ise eylül ayını 2017 yılında Facebook tarafında satın alındı. Mark Zuckerberg 14 mayıs 1984 doğumlu yani 35 yaşındadır. Net Serveti 69,8 Milyar Amerikan Dolarıdır. Meslek olarak da Bilgisayar programcısı, girişimci ve sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusudur. Aynı zamanda da Yapay Zeka teknolojisini en fazla destekleyen insanlardan biridir. Hatta Elon Musk'la bir programda sırf Yapay Zeka teknolojileri için tartışması vardır. Sonuna kadar okuyanlara teşekkür ederim. 

SEM VE SEO'NUN FARKI

Evet teknobirligi okuyucuları bugünkü yazımız Sem ve Seo'nun farkını anlatacağım. İlk önce bunun kavramlarının söyleyeyim İnternet'e aradığımız web siteleri veya film izlemek istiyorsunuz ve bir film sitesi gibi. aradığınız bir web sitesi bunların Sem ve Seo'nun ne demek olduğunu anlatacağım. Sem İnternet'te aradığımız zaman Altında Reklam yazan web sitesidir. Seo 'da İnternet'e aradığımız zaman ilk sitedeki reklamsız web sitesidir. Sem para vererek en tepeye çıkar. Seo'da kendi hakkıyla en tepeye çıkar. Sem'in Belli bir süre en tepede kalır para bitince yine Seo en başa geçer.