Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ekim, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

GOOGLE NEDİR?

Evet arkadaşlar bugün sizlerle beraber google'nun nedir ne amaçla kurulmuştur ona kısaca değineceğiz. Google, İnternet araması, çevrim içi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirir, ek olarak bunlara ev sahipliği yapar. En kısa açıklaması bu şekildedir. kurucuları Larry Page, Sergey Brin'dir 4 eylül 1998'de Amerika'da kurulmuştur. met kazancı bilinmemektedir. Sonuna kadar okuyan herkese teşekkür ederim.

FACEBOOK

Evet arkadaşlar bugün sizlerle beraber Facebook sitesinin nasıl ve nerede kurulduğunu ve ne amaçla kurulduğunu anlatacağım. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'dir Facebook'u Harvard üniversitesinde 4 ocak 2004 tahinde kurmuştur. ilk olarak Harvard üniversitesinde sonrada diğer üniversitelerde popüler olmuştur. Sitenin amaç'ı arkadaşlık ve sohbet etmek'di sonraları facebook'un popülerleşmesiyle beraber sosyal medya olmuştur.Şu anki net kazancı  Hisse senedi fiyatı :  FB   (NASDAQ)   $193,62   +1,97 (+%1,03)   Hisse fiyatı bu şekildedir. 5 milyondan fazla üyesi olan Facebook ilk 5 milyon sınırı aşan sosyal medyadır. Facebook'un kurucusu aynı zamanda da İnstagram'ın sahibidir.

HANGİ TÜR BİLGİSAYAR ALMALIYIZ (MASAÜSTÜ LAPTOP)

Evet Sevgili Arkadaşlar Bugünkü yazımızda hangi tür bilgisayar alınmalı konusunu tartışacağız. aslında durumuna göre değişir eğer evinde kullanmak için bilgisayar bakıyorsan masaüstü bilgisayarlar daha iyi ama dışarıda da işin varsa laptop kullanman lazım masaüstü bilgisayarlar bireysel performans olarak laptop'lardan daha güçlüdür ama taşıması zordur lap toplar ise her yere götürülür ama performans olarak masaüstü'lerden daha az güçlüdür.ev için masaüstü dışarı içinde laptop'lar daha iyidir.

BANDİCAM NEDİR NE İŞE YARAR

Evet Arkadaşlar bugünkü yazımızda Bandicam konusu deyineceğiz Bandicam nedir ne işe yarar sorusunu cevaplayacağız hadi başlayalım. Bandicam video kayıt programı olarak geçer ama aynı zamanda da ekran kayıt, ses kayıt gibi işlemlerde yapar hem ücretli hemde ücretsizdir ücretlidir ücretsiz  olanda süre sınırı vardır. Ücretli'sinde süre sınırı yoktur. youtube veya izlesene gibi sitelere video çekmek için kullanılır yada rastgele video çekmek için kullanılır.

KLAVYEDE HANGİ TUŞ NE İŞE YARAR?

Evet Arkadaşlar Bugünkü yazımızda Klavyedeki tuşların ne işe yaradıklarını yazacağım. Spacebar : Boşluk tuşu. Kelimeler arası boşluk bırakmaya yarar. Esc : Vazgeçme. Enter : Onay, giriş tuşu. Metin yazarken alt satıra inmek için de kullanılır. Capslock : Büyük harfle yazmak için kullanılır. Backspace : Silme işlemi yapar. İmlecin sol kısmını siler. Shift : Üst karekter tuşu. Shift + 1 : ! Shift + 6 : & Shift + 4 : + Shift + 3 : â Shift + A : A (Capslock kapalı iken) Shift tuşu ile yön tuşları birlikte kullanılırsa seçme işlemi yapar. Shift + Home : İmleç satırın sonunda ise satırın başına kadar seçer. Shift + End : İmleç satırın başında ise satırın sonuna kadar seçer. Alt Gr : Klavyedeki 3 karekterli tuşların 3. karekterini yazmak için kullanılır. Alt Gr + Q : @ Alt Gr + 4 : $ Alt Gr + 8 : [ Alt Gr + 9 : ] Tab : Yazı yazarken kelimeler arasında geniş boşluk bırakmak için kullanılır. Ayrıca form doldururken bir sonraki metin kutusuna geçmek için kullanılır. Ctrl : Ctrl basılı ik

İNTERNET TARAYICILARI VE ARAMA MOTORLARI

Bugünkü konumuz İnternet Tarayıcıları ve Arama Motorları nedir ne demek'tir onu göstereceğiz. İnternet Tarayıcıları sayesinde Arama Motorlarına ulaşırız yani İnternet Tarayıcıları olmadan Arama Motorları da olmaz İnternet tarayıcıları Google Chrome gibi ya da Opera Mini gibi İnternet'in ön yüzüne girişmesini sağlar ama Arma için işe Arma Motorları lazımdır yani Google gibi Google chorme'den olmazsa google de olmaz google de olmazsa İnternet olmaz hepsi birbiriyle bağlantılıdır.