Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ağustos, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

DÜNYAYI SARAN İNTERNET VİRÜSÜ

Evet, arkadaşlar bugün sizlerle Dünyayı saran İnternet virüsü başlığında olan blog yazımızı anlatacağım. Hemen hemen hepimiz biliyoruz ki. İnternetsiz bir ev yok hatta İnternetsiz hiç bir yer yok Moğollarda bile İnternet var. Kuzey Kutbu, Güney Kutbu, Doğu ve Batı yani  her yerde İnternet var. Peki ya İnternet iyi bir şey mi. Neden herkes İnternet kullanıyor. Bu iki soruyu cevaplayacak olursak İnternet kullanımına göre iyi ve ya kötü olduğu değişir iyi kullanırsan yararlı, kötü kullanırsan zararlıdır. Ve günümüzde İnternet iyi kullanan sayısı baya az. İkinci soruya geçersek. Neden herkes İnternet kullanıyor herkes İnternet'i zamana ayak uydurmak için kullanıyor onun İnternet var benim niye yok kafasıyla İnternet kullananları sayısı baya fazla durum böyle olunca da İnternet kullanımı bu zamanda kötü aslında. Sonuna kadar okuyan blog okuyucularına teşekkür ederim.   

ADBLOCK (REKLAM ENGELLEME)

Evet, arkadaşlar bugün sizlerle beraber Adblock reklam engellemeyi kısaca anlatacağım. Adblock bir Google uzantısıdır Google'nin uzantılarından kurabilirsiniz. Adblock sitelerdeki reklamları engelleyen bir uzantıdır. Youtube gibi video oynatma sitelerindeki reklamları izlemek istemiyorsanız. Adblock gibi programlar kullanarak reklam izlemezsiniz. peki bu programın kullanmanın bir cezası var mı? Tabikide bu programın kullanmanın bir cezası yok. Google uzantısı olduğu için hiç bir sorun olmaz sadece Youtube gibi video oynatma sitelerinde değil bütün film siteleri bütün videolardan reklam izlemezsiniz. Sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

FACEBOOK'TAN İNSAN BEYNİNİ OKUYAN YAPAY ZEKA

Evet, arkadaşlar bugün sizlerle facebook'un insan beynini okuyan yapay zekasını konusacaz. Facebook İnsan Beynini okuyabilen ve bunu metne dönüştürebilen bir yapay zeka teknolojisi geliştirdiğini belirti.İnsanların aklından geçenleri yazıya dönüştürebildiği iddia ediliyor. bu yapay zeka teknolojisi bilim ve teknoloji dünyasında geniş yankı uyandırdı. Facebook Reality Labs tarafından finanse edilen yeni teknoloji, kullanıcının kafatasına yerleştirilen elektronlar aracılığıyla kişinin düşüncelerinin okunup metne dökülmesi yöntemiyle çalışıyor. Yapılan çalışmaların sonuçlarını dünyayla paylaşan Facebook, yapay zeka teknolojisiyle insan beyninden geçen kelime veya cümlelerin başarıyla okunabildiğini ve metne dönüştürebildiğini kaydetti.

WİNDOWS 7 NİN SONUMU GELİYOR

Evet değerli Blog okuyucuları Bugün sizlerle Windows 7 nin sonumu geliyor bunu konusacaz. Geçenlerde Microsoft Windows 7 için yazlım desteğini 2020 yılının sonunda kapatacağını açıkladı. Bu da haliyle Windows 10 geçişleri hızlandırdı peki Windows 7 nin yazılım desteği kapatılırsa ne  olur ?  eğer yazılım desteği kapatılırsa Windows 7 ye hiçbir güncelleme ve ya yenileme gelmez bu da Windows 7 nin yavaş yavaş sonunu getirir. Windows 10 şuanda en güncel Windows işletim sistemi olarak görülüyor. Windows 7 kapatılırsa ya da yazılım desteği biterse Windows 10'a geri dönüşler çoğalır.

POWER POİNT (SUNU PROGRAMI)

Evet, Saygı değer blog okuyucuları bugün sizlerle beraber Power Point Programını kısaca anlatacağım. Power Point'te Excel ve Word gibi Microsoft ofis'in bir programıdır. Power Point bir Sunu ve Slayt yapımı programıdır. Power Point'tin uzantısı pptx'dir. Power Point'le amatör Videolar yapabilirsiniz. resim ekleyebilirsiniz. kendi albümünüzü oluşturabilirsiniz. Excel ve Word gibi değildir daha basit bir programdır.Ufak çapta da olsa montaj yapabilirsiniz. Efekt verebilirsiniz. 

WORD 2016 NEDİR?

Evet, arkadaşlar bugünkü Blog yazımızda Word 2016 nedir ne işe yarar onu anlatıcaz. Word programı Microsoft Ofisinin içinde olan bir programdır. Word programının dosya uzantısı docx'dir. Word bir Kelime İşlem Programıdır. Genellikle bir metin yazmaya kullanılır ama bir çok şeyde kullanırlar bunlardan bazıları Sınav yapımı, Belge yapımı, Şablon yapımı, broşür yapımı, makale yapımı, blogger gibi uygulamaların yanında da kullanılabilir. Özel sektör ve Kamuda aranan niteliklerden biridir.

BİR BLOG SAYFASI NASIL AÇILIR

Evet, arkadaşlar bugün sizlere bir Blog sayfası nasıl açılır bunla ilgili kısa bir yazı yazıcağız. Resim yazısı ekle İlk olarak Blog sayfası açmak için bir Gmail adresinizin olması lazım. ondan sonrada neyle ilgili yazı yazacağınızı belirlemeniz. Ardından da yazına uygun bir web site başlığı bulmanız lazım. Sonrada güzel bir içerik belirlemeniz lazım içerik Blog konusunun en önemli etkenidir. Eğer içeriğiniz güzel olursa o kadar fazla takipçi çekersiniz. Son olarak da devamlılık çok önemlidir eğer başlayıp da devam demeyecekseniz hiç başlamayın daha iyi çünkü sizin için zaman kaybı olur. ilerledikten sonrada para kazanabilirsiniz ama hemen kurdum para kazanayım diye bir şey yok kurduktan sonra baya bir yazı paylaşmanız ve emek vermeniz gerekiyor ondan sonra para kazanabilirsiniz.

SANAL GERÇEKLİK ÇOĞALIRSA BİZE NE GİBİ ZARARLARI OLUR

Bügunki blog yazımızda Sanal Gerçeklik çoğalırsa bize ne gibi zararlı olur onu tartışacaz. Hemen hemen hepimiz biliyoruz ki teknoloji her geçen gün gelişiyor. Bu da bize hem fayda hem de zarar olarak geri dönüyor. Sanal Gerçeklik de teknolojiyle beraber gelişiyor. Gelecekte Sanal Gerçeklik o kadar ileri seviyeye gelecek'ki. İnsanların evlerden dışarı gitmelerine gerek kalmayacak. İleride eğer bir öğrenciysen. Ders görmek için okula gitmene gerek kalmayacak. Çünkü Sanal Gerçeklik sayesinde okula gitmeyeceğiz. Okul size gelecek sanal gerçeklik gözlüğü takıp oradaymışsın gibi dersleri göreceksin. Böylelikle evden dışarı bile çıkmana gerek kalmayacak. Bu ne kadar iyi gibi görünse de çok zararlı bir şeydir evde hiç dışarıya çıkmamak demek insana verilen temel özellikleri kullanmamak demek. Bu da biz insanlar için hem zararlı hem de tehlikelidir.     

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ NEDEN BU KADAR TEHLİKELİ?

Evet arkadaşlar bugün sizlere Yapay Zeka Teknolojisinin neden bu kadar tehlikeli olduğunu açıklayacağız. Yapay Zeka Teknolojisi demek kendi kendine düşünen bir beyin demek. Buda tehlikelidir bir bilgisayar ve ya bir robotun kendi kendine düşünmesi daha büyük tehlike demek. Ya bizi düşman olarak ya da onların ırklarına tehdit olarak görürlerse. O zaman kıyamet kopar. Ve hepimiz yok oluruz çünkü bizim teknolojimizin üstündeler onları kontrol edemeyiz. Yapay Zeka Teknolojilerinin acilen kapatılması gerek. Çünkü kendi kendine düşünme becerisi vermek çok tehlikelidir.

BULUT TEKNOLOJİSİ NEDİR NE İŞE YARAR?

Evet, arkadaşlar bugün sizlerle bulut teknolojisinin ne işe yarayacağını anlatıcam. Bulut Teknolojisi şuanda Google Drive, Yandex Disk ve One Drive gibi sistemlerde mevcuttur. peki bu sistemler ne işe yarıyor hemen biraz değineyim. Bu sistemler için tek bir şart var üye olmak mesela Google Drive kullanmak için Gmail hesabınız olması lazım, ardından sisteme gireriz bu sisteme İnternet ve akıllı olan her yerden girebilirsiniz. bu sistemlere Fotoğraf,Video,Film,Resim,Belge,Dosya gibi herseyi yükleyip depolaya bilirsiniz ve bu depolamalar ücretsiz olup 15 CB 'dır bu depoladığınız şeyleri siz silseniz bile İnternet kalır yani tekrardan bulunabilir bu Bulut sistemine Akıllı Telefon, Tablet, Lep top, masaüstü, gibi İnternet erişim olan her şeyden girip yükleme ve yüklediğiniz her şeyi izleme yetkisine sahip olursunuz.mesela bilgisayara bir resim yüklediniz o resmi telefondan Gmail hesabı ile Drive sisteminden direk görüp indirebilirsiniz.

Windows Bilgisayarda Silinmeyen Dosya Nasıl Silinir? kaynak:(https://www.sonsuzteknoloji.com/silmeyen-dosya-unlocker-nasil-silinir/)

Windows PC’nizde dosya silmek istediğiniz zaman silemediğiniz zamanlar çok olmuştur. Bazen, Sil tuşuna bastığınız ya da Geri Dönüşüm Kutusu’na sürüklediğiniz her ne olursa olsun, dosyanın bir türlü silinmemesi ile karşı karşıya kalırsınız. Bu birkaç nedenden ötürü olabilir, oldukça sinir bozucu bir durumdur. Windows sistem dosyalarının genellikle silme işlemine karşı korunduğunu unutmayın, bu nedenle silmeye çalıştığınız dosyanın sistem dosyası olup olmadığından emin olun. Çalışan Programı Sonlandır Windows Bilgisayarda Silinmeyen Dosya Nasıl Silinir? Yazan:  Yönetici   Oluşturma Zamanı: 08 Haziran 2018 10:05   Son Güncelleme: 08 Haziran 2018 10:05 Windows PC’nizde dosya silmek istediğiniz zaman silemediğiniz zamanlar çok olmuştur. Bazen, Sil tuşuna bastığınız ya da Geri Dönüşüm Kutusu’na sürüklediğiniz her ne olursa olsun, dosyanın bir türlü silinmemesi ile karşı karşıya kalırsınız. Bu birkaç nedenden ötürü olabilir, oldukça sinir bozucu bir durumdur. Window

HER SİTE GÜVENLİ Mİ?

Bugünkü konumuz her site güvenli mi? Sitenin ilk neresine bakmamız lazım nasıl güvenli olup olmadığını anlayabiliriz. Alış veriş yaparken güvenli olup olmadığını nasıl anlarız? İlk olarak her site güvenli değil sitenin ilk web adres çubuğuna bakarız. Bir web sitesi açmak için önce bir domain yani alan adı almak lazım domain aldıktan sonra site tasarlamak gerekir. Hemen hemen her site web adresi http ile başlar eğer girdiğiniz site http ile başlamıyorsa güvenli değildir. Ayrıca güvenli olup olmamasının sadece http ile anlaşılmaz alış veriş yapacaksanız http tek başına yetmez https olaması gerekir bir alış veriş yapacaksınız https olmasına dikkat etin http ise alış veriş yapmayın https ise alış veriş yapın 

ELON MUSK, İNSAN BEYNİNİ BİLGİSAYAR BEYNİNE BAĞLAMAYI HEDEFLİYOR

Evet, arkadaşlar bugünkü yazımızda Elon Musk'ın dev projesini tartışacaz sizce de insan beyni bilgisayar beynine bağlanabilir mi? Günümüz için söylendiği zaman delice bir fikir gibi ama yakın gelecekte bu mümkün hatta bundan daha fazlası mümkün. Gelecekte sadece bilgisayar beyni bağlanmayacak geçen yazımızda yazdığımız gibi insan kolonileri ya da kopyaları yapılabilecek. Ve daha birçok hayal gibi görünen her şey gelecekte olacak. Elon Musk'ın sadece bir tane böyle fikri yok sadece insan beynini bağlamayı düşünmüyor. Ayrıca marsa insan kolonileri kurmak en büyük hayali ve bu gelecekte gerçek olabilir ama biz görebilir miyiz orası belirsiz sonuna kadar okuyanlar teşekkür ederim.

EXCELDE EĞER (MANTIKSAL SINAMASI)

Evet, arkadaşlar bugün sizlere Microsoft ofisin excel 2016 programının eğer mantıksal sınamasını anlatıcam. F Hücresindeki Ortalamayı G hücresindeki mantıksal sınamayla alıyoruz. G hücresine ekrandaki gibi yazıyoruz Eğer F hücresi 50' den büyükse geçti Eğer F hücresi 50' den küçükse kaldı yaz diyoruz . F hücresinide 3 sınavın ortalamasıyla buluyoruz. En basit haliyle Eğer mantıksal sınamasını anlattık. 

İLERİDEKİ TEKNOLOJİYLE İNSAN KOPYALAMASI OLABİLİR Mİ?

Evet, bugünkü konu başlığımız biraz garip olmuş olabilir ama imkansız bir şey değil bunun olup olamayacağını birlikte tartışalım. İlk olarak bu yazıya nereden vardığımı anlatıyım. İzlediğim bir filmde bir profesörün ölmüş bir insandan anılarını alıp bir robota vermeye çalışmasını anlatır. Sonrada bu deneyler başarısız olur. Ardından bütün ailesini kaybeder ve onları klonlamaya başlar ve bunu başarır. Filmin ismi Replikalar izlemenizi tavsiye ederim. Tabikide sadece bir filmden etkilendiğim için yazmadım. Ayrıca bu ay içinde. Elon Musk insan beynini Bilgisayara bağlayacağını açıklamasını yaptı. Ve yine bu ay içinde Çinli Bilim İnsanları yapay maymun yaptıklarını açıkladı.