Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Haziran, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BİLL GATES

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Bill Gates'in hayatını anlatıcaz. Bill Gates en çok bilinen olayı Microsoft'un kurucusu ve sahibi olmasıdır. Net serveti 102,5 milyar USD Doları'dır. 100 milyar doları gecen insan sayısı fazla yoktur. Birden fazla mesleği vardır. Bunlardan bir kaçı yazar, yazılımcı, girişimci, yatırımcı ve iş adamıdır. 28 ekim 1955 doğumludur yani 63 yaşındadır. ilk geliştirdiği yazılımı dili 1974 yılında BASIC isimli yazılım dilidir. Ayrıca gecen yazdığımız yazılardan birinde de yapay zekanın insanlığın sonunu getireceğine inanan insanlardandır.

DARK WEB

Bugün sizlere İnternet'in karanlık Dünyası olan Dark Web'i anlatıcam. Dark Web kelime anlamı olarak İngilizceden çevrilmiştir-Karanlık Web, ağlarda, İnternet'i kullanan ancak erişim için belirli yazılımlar, yapılandırmalar vaya yetkilendirme gerektiren ağları kaplayan ağlarda bulunan World Wide Web içeriğidir. Google'ye arattığınız zaman böyle bir anlamı çıkıyor.Normal kullanıcıların girmesi tehlikeli olduğu bir web ortamıdır. Peki, neden tehlikeli çok sayıda korsan ve yazılımcyı içinde bulunduran bir ağdır. Sizin kişisel bilgisayarınıza erişip bilgisayarınızdan yaşa dışı işler yapıp ceza almanızı sağlarlar. Bu yüzden İnternet'in karanlık tarafından uzak durun.

MİCROSOFT YENİ TUŞ HAMLESİ

Evet arkadaşlar bugün sizlere Microsoft'un yeni tuş hamlesini anlatıcam. Microsoft gelecek dönemlerde yeni bir tuş getireceğini ve bu tuşa tıklandığında da Microsoft ofisin programlarını açacağını duyurdu. Bu özellikle ofis işinde çalışıp sürekli ofis programı kullanan insanlar için çok güzel bir özellik olacak. Sürekli arama çubuğuna; Word, Excel ya da Power Point yazmalarına gerek kalmayacak. Tek bir tuşla Bütün ofis programları çıkacak ve istediğine tıklaya bilecek.

VPN NEDİR NE İŞE YARAR?

Evet arkadaşlar bugün sizlere Google'nin uzantısı olan Vpn'leri anlatıcam. Vpn'ler genelde konum değiştirmek için kullanılan bir uygulamadır. Türkiye'Den bağlanmak istemiyorsanız. Vpn'ler sayesinde farklı ülke konumlarından bağlantı sağlanır. Sistem uzantıyı aktif etmesiyle birlikte başlar. Sistemi aktif ettikten sonra uzantı sayesinde sürücülerden birine girerseniz ve oradaki kodlar sayesinde farklı bir ülkede gözükürsünüz. Peki ülke değiştirmek benim ne işime yarayacak yaklaşık bundan 4 veya 5 sene önce Facebook ve Youtube gibi sitelere Türkiye'de yasaklanmış veya engellenmiş bu sitelere Vpn'ler sayesinde çok rahat bir biçimde girebilirsiniz.

MARSTA YAŞAM VAR MI ?

Evet, arkadaşlar bugün  marsta yaşam olabilir mi sorusuna cevap arayacağız Çok sayıda Mars'la ilgili haberler var. Bunlardan biri Mars'ta su deposu bulunmasıdır.Suyun olduğu yerde yaşamda olabilir. NASA ve büyük şirketler Mars'a uydu ve çeşitli teknolojik aletler yolluyorlar. Ümit verici bir gelişme ama oksijen yok. Hava alamadan nasıl yaşanacak bilmiyorum. Ama teknoloji gelişiyor. Oksijen sorununu da çözebilirler belki de bizden sonraki insanlar Mars'ta yaşayacak bunu bilemeyiz. Çünkü teknoloji çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Mars dışında başka bir gezegen bulunabilir. Eğer dünyadaki kaynaklar biterse napıcaz sorusuna aslında bir cevap Mars'ta gerekli kaynak olursa insanoğlu Mars'a taşınabilir. Ama tabikide bu hemen olmaz ve muhtemelen biz göremeyiz ama bizden sonrakiler görebilir. 

WORDPRESS

Wordpress nedir ve niçin kullanılır evet arkadaşlar bugün sizlere Wordpress uygulamasını anlatıcam. Wordpress bir yazılım programıdır. Hazır kodlarla kolay ve pratik bir sistemi vardır. Ayrıca acık uçlu kod olduğu içinde geliştirilebilen bir yapısı vardır. Web dünyasının yaklaşık %30'unu Wordpress oluşturmaktadır. Sadece kayıt olup başlayabilirsiniz. Kod bilgisi istememeside hiç kod bilmeyen birinin web sitesi oluşturabilmesi önemli özelliklerindendir.  Kayıt olarak milyarlarca dolarlık sistemin bir kısmını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Profesyonel bir web sitesi yapabilirsiniz. 

EXCEL NEDİR NE İŞE YARAR

Excel Microsoft’un bünyesinde olan bir lisanslı programdır. Lisanslı derken parayla satın alınan bir programdır. Ama Microsoft bireysel kullanıcılara crak'lamaya izin veriyor ama şirket bünyesindeki bir bilgisayarı crak'larsanız mahkemelik bile olabilirsiniz. Sadece bireysel kullanıcılara bu imkanı sağlıyor. Excel bir tablolama ve grafiker programıdır. Daha basit haliyle söylesek bir hesaplama programıdır. Ama hesap makinesi gibi düşünmeyin Excel’de milyonlarca veriyi 2 tıklamada hesaplayabilirsiniz. Ama hesap makinesiyle bunu yapamazsınız. Peki, bu program benim ne işime yarayacak der gibisiniz bu programı iyi bilenler firmalar ve şirketlerde muhasebe ve finansman işini yapabilirler.

ELON MUSK

Bugün sizlere Elon Musk’un hayatını kısaca anlatacağım Elon Musk şuanda sadece büyük firmalarla yarışmıyor dünyanın büyük devletleriyle yarışan bir adamdır. Simdi diyeceksiniz nasıl bir adam koskoca dünya devletleriyle yarışabilir durun en başından anlatıyım. Elon Musk ilk olarak yazılımdan başlayıp sonrada web sitesi işine girmiştir kurduğu Pay Pay sayesinde çok büyük paralar kazanmıştır. Kendisini emekli edecek kadar çok paralar kazanmasına rağmen Uzay ve Bilime olan merakıyla  bütün parasını Uzay ve Bilime yatırmıştır. Ve birkaç şirket kurmuştur bunlardan bazıları Space x,Tesla Motors ve Solar City'dir bunların toplan net serveti 18,9 milyar dolardır Space x firmasıyla çok büyük atılımlar yapmıştır. Uzaya Rusya, Çin, Amerika Birleşik Devletleri gibi Ülkelerle yarış halindedir bu ülkelerin dışında uzaya roket gönderen bir bireysel güçtür. Ayrıca marsta yaşam olabileceğini iddia eden birisidir ve geçen yazımızda da yazdığımız gibi yapay zekanın insanların sonunu getirebil

YAPAY ZEKA İNSANLIĞIN SONUMU ?

Evet, arkadaşlar bugün yapay zeka  insanlığın sonumu sorusunu cevaplayacağız. İlk olarak yapay zekanın  kelime anlamından başlayalım yapay zeka  kelime anlamı olarak  Bir bilgisayarın ya da bir robotun kendi kendine düşünme yetisine yapay zeka  denir. Peki, bu yapay zeka  insanlığın sonunu nasıl getirebilir. Kendi kendine düşünebilme yetisi şuanda sadece insanlarda mevcuttur ve dünyayı insanlar yönetir ama dünyada barıştan çok savaş vardır birde dünyayı robotların yönettiğini düşünün.  Yapay zekanın  insanlığın sonunu getireceğini düşünen bir kaç tane insan var bunlardan bir kaçı S tephen Hawking, Elon Musk ve Bill Gates’tir isterseniz bu insanların hayatını araştırabilirsiniz. Ama bunun aksini düşünen insanlarda var bunlardan biri Mark Zuckerberg'dir Mark Zuckerberge göre Yapay zekalı robotların insanlığın sonu yerine insanlığı daha iyi yerlere getireceğini düşünüyor Ama sunuda unutmamak lazım biz insanlar bile bir taraftan yapıp diğer taraftan yıkıyoruz.